reinigen, hervoegen, dorpels en plinten, gevelreiniging zonder schade

Gevelreiniging

Gevelreiniging wordt vaak meteen geassocieerd met zandstralen. Het klassieke zandstralen is echter een relatief agressieve techniek en helemaal niet geschikt om poreuze bakstenen gevels te reinigen.

Athos Renovatie nv past de wervelstraaltechniek toe, dit is een zachte gommage waarbij het gebruikte straalgrit altijd heel precies aan het te reinigen oppervlak wordt aangepast. Het water en straalmiddel worden bovendien niet recht op het oppervlak afgeschoten maar glijden in wervelende cirkelbewegingen over het oppervlak.  Zo zijn we zeker dat we enkel oppervlakkig vuil en verfresten verwijderen zonder de onderliggende gevelstenen en voegen te beschadigen.

Doordat er slechts een minimum aan water wordt gebruikt, is deze techniek ook geschikt voor gevoelige bouwmaterialen zoals natuursteen en hout. Het is dus niet verwonderlijk dat deze wervelstraaltechniek ook geregeld wordt toegepast voor reiniging en restauratie van beschermde en historische monumenten. Het geringere waterverbruik zorgt er ook voor dat er minder waterbelasting op gevoelige en poreuze bouwmaterialen is en dat resulteert in opvallend kortere droogtijden dan bij andere reinigingstechnieken.

Minimaal waterverbruik en een maximale vermindering van straalstof maken deze techniek tenslotte ook milieuvriendelijk.

U mag dus gerust zijn dat uw gevel vakkundig en zorgzaam behandeld wordt en bovendien krijgt u ook steeds 10 jaar garantie op de uitgevoerde werken.Voegen :

Door de tand des tijds, verontreiniging en zure regen krijgen ook de voegen het zwaar te verduren wat kan resulteren in waterindringing, vocht en schimmels.
Beschadigde voegen kunnen dan ook best vervangen worden want zij zijn de beschermers van uw metselwerk.

Athos Renovaties zal de bestaande voegen eerst pneumatisch uitslijpen of uithakken tot op een diepte van 1,5 à 2 cm.
Nadien zal de gevel hervoegd worden met hoogwaardig voegcement, beschikbaar in verschillende kleuren.
Zijn er slechts enkele voegen beschadigd dan worden alleen die voegen hersteld.

Voor aansluitingen tussen geveldelen en aansluitende elementen (gevelstenen, dakrand, deuren, ramen, plinten end) gebruiken wij elastische kitvoegen.  Deze zorgen voor een perfecte afdichting en zetten ook uit onder invloed van veranderlijke temperaturen zonder te barsten of te scheuren.  Zo is water- en winddichtheid verzekerd.De gevel waterdicht maken :

Eén van de grootste boosdoeners die uw gevel beschadigt is zonder twijfel slagregen.
Bij gevelreiniging zullen we daarom ook bekijken of het nodig is uw gevel slagregendicht te maken.
Wij gebruiken hiervoor siloxaan; dit is namelijk een uitermate geschikt impregneermiddel om gevels en andere zuigende bouwmaterialen waterafstotend te maken.

Voordelen :
- Siloxaan is kleurloos, glanst niet en verandert niet van kleur zodat het een onzichtbare waterafstotende dekking garandeert;
- Het waterafstotende effect van siloxaan blijft gelijk bij verschillende bouwmaterialen.
- Ondanks haar vuil- en waterafstotendheid blijft het onderliggende oppervlak ademen wat condensatie- en schimmelwerend werkt;
- De vochtwerendheid zorgt er eveneens voor dat vuil en algen moeilijk kunnen hechten aan de gevel;
- Siloxaan heeft een goed indringingsvermogen wat een diepgaande bescherming verzekert;
- Dit impregneermiddel beschermt uw gevel perfect tegen zure regen.Hoeveel gaat zo’n gevelreiniging kosten?

Wenst u meer informatie over gevelreiniging en ontvangt u graag ook een vrijblijvende prijsofferte?
Laat ons een mailtje of telefoontje  en we bezorgen u zo snel mogelijk een maatwerk kostenraming.

SEO by DeZignCrew | Sitemap | Advertising by Groenegids